křeček velký

13. listopadu 2007 v 15:19 |  referáty přírodopis
(Hypogeomys antimena)

A - GIANT JUMPING RAT (VOTSOTSA)
N - VOTSOTSA

Třída: savci, Řád: hlodavci, Čeleď: křečkovití

Zeměpisné rozšíření: Madagaskar
Biotop: suché opadavé lesy s písčitou půdou
Potrava: semena, spadané plody, kůra stromů
Rozměry: délka těla 30-35 cm, délka ocasu 20-25 cm, hmotnost 1,2 kg
Rozmnožování: Ví se velmi málo, rodí 1-2 mládata.
Věk: ?
Zajímavosti: Několik křečků obývá podzemní systém přibližně šesti doupat, většinou žijí v rodinách. Obvykle běhají po čtyřech, ale dokážou skákat po zadních nohou jako klokani. Křečci velcí jsou velmi ohroženi kácením lesů na Madagaskaru.
Kde ho najdete: V pavilonu Afrika zblízka

Fotogalerie
Křeček velký
Křeček velký
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama